Wie ben ik?

Ik ben Bert Kamphuis, geboren 12 november 1980, en woonachtig midden op de Veluwe in het plaatsje Elspeet. 

Van jongsaf aan heb ik kanarie's gekweekt. Vanaf mijn 8e jaar ben ik officieel lid geworden van de NBvV. Ik kweekte kleurkanaries en wel de kleurslagen (destijds) Bruin, Zilverbruin, Bruin Pastel, Phaeo etc. 

Rond 2006 heb ik radicaal besloten om al mijn kleurkanaries te verkopen en te kiezen voor de prachtige gloster. Een mooie rustige vogel en direct een soort die mij enorm aansprak. Na eerst bij enkele regionale kwekers glosters te hebben gekocht kwam ik er na twee jaar achter dat ik op deze manier niet de kwaliteit kon bereiken die ik voor ogen had. Via via kwam ik uiteindelijk in contact met René Alssema die mij enkele goede glosters heeft gegund waar nu nog steeds grotendeels mijn glosterbestand op gebouwd is. Sinds een paar jaar heb ik ook enkele mooie glosters van Jos Janssen en Johan Christianen in mijn bestand gekweekt.

Vanaf 2009 ben ik deel gaan nemen aan de Eendagsshows in o.a. Herkenbosch, Meteren (voorheen Veenendaal), Haaksbergen en Hoofddorp. Dit heeft een aantal klassekampioenen opgeleverd en in 2011 had ik 'The Best Novice Gloster' te Hoofddorp. In 2014 en 2015 had ik 'The Best Gloster of the Show' te Herkenbosch.

 Ik wens u veel kijkplezier en heeft u vragen en/of opmerkingen dan hoor ik het graag!